Stoppen met roken

Voorgoed van ROKER naar NIET-ROKER!

Effectief: omdat deze behandeling alle van invloed zijnde factoren aanpakt!

Roken is namelijk geen nicotineverslaving, maar een gewoonte, een reflex en een doekje voor het bloeden. Wat wordt hiermee bedoeld?

Allereerst pakken we het roken als gewoonte aan. Iemand is ooit begonnen met roken omdat het stoer was, of omdat je er dan bij hoort. Net als bij autorijden, tandenpoetsen en fietsen, worden deze gewoonten neurologisch vastgelegd. Je doet het op de “automatische piloot”. Als je wilt stoppen met roken zijn deze neurologische verbindingen disfunctioneel geworden, dus als je er niets aan doet blijft je trek hebben in een sigaret op de momenten waarop jij gewend was te roken. Deze verbindingen worden verbroken (automatische piloot uitgezet) en nieuwe verbindingen (gewoontes) worden aangemaakt. Oftewel “niet roker” wordt op de automatische piloot gezet!

Ten tweede behandelen we de reflexen (Pavlov). Vaak pakken mensen als een reflex een sigaret bij onzekerheid of stress en bij pauzes, maar ook bij iedere kop koffie of steeds na het eten of bij een borreltje. Het is dus belangrijk om op onbewust niveau aan deze reflexen te werken, zodat deze reflexen zonder sigaret geconditioneerd worden.
En dan is er nog het doekje voor het bloeden. Sigaretten worden gebruikt als emotionele onderdrukkers. Dit leidt tot een chronische onderdrukking van emoties zoals verdriet, woede, angst, bezorgdheid etc. Als je dan stopt op wilskracht wordt het onderdrukken van emoties op een andere manier gecompenseerd waardoor mensen bijvoorbeeld gewichtstoename krijgen. Het is dus van groot belang om aan te leren hoe mensen op een andere manier met hun emoties om kunnen gaan, zodat ze op geen enkele manier gaan compenseren!

 Kortom: Deze door Roy Martina ontwikkelde methode werkt omdat men als het ware met behulp van trance coaching een knop omzet van roker naar niet-roker. Er ontstaat geen leegte waardoor men geen last krijgt van ontwenningsverschijnselen, gewichtstoename of bijverschijnselen

WERKEN AAN DE KERN: wat is het addertje onder het gras wat u onbewust door laat roken? Door gebruik te maken van de spiertest (toegepaste kinesiologie) en trance coaching en een afgestemd nazorgpakket pakken we alles aan om, ook in 9 stappen, om u voorgoed als blije niet roker door het leven te laten gaan

Gemotiveerd? Bel dan voor een afspraak; we plannen op korte termijn een mooie datum om te stoppen. U neemt de ingevulde vragenlijst mee naar de 1e sessie.

Wat houdt jou nog tegen? Waar een wil is, is een weg!

Scroll to top