Wat is een burn-out

HELP! HEB IK EEN BURN-OUT?

“Opgebrand” zijn geeft wel heel duidelijke symptomen en verschijnselen. Spierpijn, steeds moe en hoofdpijn zijn voortekenen, maar echte paniekaanvallen al dan niet gecombineerd met hartkloppingen en slecht slapen en/of agressie, die je anders niet herkent bij jezelf zijn overduidelijke signalen van een burn-out. Hulp zoeken zal je verlichting van je klachten geven en is de eerste stap is naar herstel. Want jeetje, wat heb jij je best gedaan! Vaak zowel privé als op je werk heb jij zo je best gedaan door een hoge lat voor jezelf neergelegd te hebben, of geen nee zeggen en daarmee je grenzen niet aangegeven, want het is zo druk op het werk. De cruciale vraag is waarom jij geen nee kunt zeggen? Is het omdat je “aardig gevonden wilde worden” of is het omdat je conflicten wilde vermijden? Misschien wilde jij niets missen en heb je daarom nooit nee gezegd. Zo zie je maar dat bij dit ene onderwerp als voorbeeld, geen nee kunnen zeggen, diverse oorzaken kan hebben. Hoe is dat bij jou?

Er is veel geschreven over Burn-Out, of Burnout of brunout, opgebrand, overspannen zijn of hoe je ook wilt noemen. Je kunt ook bepaalde testjes doen, maar ja, eigenlijk weet je het wel, toch?! En in welke mate is niet eens zo belangrijk. Je wilt er graag vanaf en je bent bereid om eraan te werken. Dat is eigenlijk de eerste stap naar herstel; waar een wil is, is een weg!

Je kunt lezen hoe ik, jawel de coach “herself” 😊, een burn-out had en hoe ik ervoor eens en voor altijd vanaf ben gekomen. Ruim 20 jaar geleden heb ik daar een langere weg voor moeten bewandelen, omdat niet alles zo duidelijk was als nu. We hadden geen telefoontjes met internet om symptomen op te zoeken en burn-out was nog niet erkend. Uiteindelijk heb ik wel een mooie weg gevonden en daarmee besloten om vanuit mijn rol als adviseur HR/P&O/ recruiter zelf coach te worden om het verschil te kunnen maken, lees: mensen gestructureerd en effectief van hun burn-out afhelpen!

Het gevoel te hebben, dat je het contact met jezelf kwijt bent, dat jij toch die sterke vrouw of man bent, die zoiets nooit overkomt, het frustrerende gevoel dat je hoofd zo druk is en dat je het maar niet rustig kunt krijgen, schaamte gevoel en proberen een mooi gezicht voor de buitenwereld op te houden……………..geloof me…..ze hebben het allang gezien, maar weten niet hoe ze er met jou over kunnen praten, omdat je advies omtrent drukte/stress/spanning/rust in de wind gooit, omdat je ontkent dat jij het nodig hebt. Je hoeft het niet alleen te doen; laat me je begeleiden. Klik hier op de pagina Introductie Ninestep Coaching en klik daarna door om een vrijblijvend en gratis intakegesprek te boeken.

Scroll to top